Launch Event: CUCD Equality and Diversity in Classics Report 2020

Launch Event: CUCD Equality and Diversity in Classics Report 2020
Date
25 November 2020, 1.00pm - 3.15pm
Type
Other Events
Description

This event marks the launch of the CUCD Report on Equality and Diversity in Classics, released on 16 November 2020. The report is the final output of the CUCD Equality and Diversity Project 2019-20, funded by UCL. The aims of the Project were to gather data on the current state of Classics, principally by undertaking a survey of the field, and to produce a report based on the data.

Please see here for a summary of the survey data.

Please see here for the CUCD EDI report 2020.

The launch event includes brief presentations by the co-authors of the report, Helen Lovatt (Nottingham) and Victoria Leonard (Coventry/ICS). A panel of experts will present their own responses to the report, followed by discussion, and finally a Q and A session.

Schedule for the event: 

13.00-05 - technical introduction [5 mins]

13.05-15 - What We Did and What We Need to Do: the CUCD Perspective, Helen Lovatt [10 mins] 

13.15-25 - Changing Equality In Classics? A Five-Year Perspective From The Data, Victoria Leonard [10 mins] 

13.25-30 - break [5 mins] 

13.30-40 - Who's Task is Equality? Mathura Umachandran [10 mins] 

13.40-50 - Spotting Patterns; Recognising Problems, Katherine Harloe [10 mins] 

13.50-2.00 - Part of the Problem or Part of the Solution? A Perspective from a Head of Department, Lucy Grig [10 mins] 

2.00-10 - Not Classless, Not Casteless, Not Stateless, Sukanya Raisharma [10 mins] 

2.10-20 - break [10 mins] 

2.20-2.50 - discussion following four presentations [30 mins] 

2.50-3.15 - Q and A [25 mins] 

The discussion will inform CUCD’s development and promotion of guidance and recommendations.

This event will be held online. It is free and open to all. It will begin at 13.00 and finish at 15.15 (GMT). For those who may feel that their participation is compromised, particularly by caring or additional responsibilities, the event will include regular breaks, and participants are welcome to attend some or all of the event.

The event is hosted by the Institute of Classical Studies, School of Advanced Study, University of London, on Zoom. Registration is required for attendance. Please contact Valerie James if you have queries.

Organised by Victoria Leonard, Helen Lovatt, and Gesine Manuwald

Contact

Valerie James
valerie.james@sas.ac.uk
020 7862 8716